پکیج شوفاژ دیواری یکی از بهترین سیستم های گرمایشی در ساختمان میباشد . به این علت که به طور همزمان هم گرمایش محیط را تامین کرده و هم آب گرم مصرفی را در اختیار مصرف کننده قرار میدهد .
به دلیل تقاضای زیاد برای استفاده از پکیج شوفاژ دیواری اهمیت آشنایی با سیستم مکانیکی و برقی آن بر هیچ کس پوشیده نیست .
ما در مقالات گذشته در مورد بسیاری از قطعات پکیج از جمله فلوسوییچ ، شیر اطمینان ، شیرپرکن ، پمپ ، مانومتر و … صحبت کردیم و و پیرامون وظایف و چگونگی عملکرد آنها در پکیج و همچنین علائم خرابی و نحوه تعویض این قطعات به بحث و گفتگو پرداختیم .
در ادامه میخواهیم به یکی دیگر از قطعات مهم پکیج شوفاژ دیواری بپردازیم . این قطعه که نقش مهمی در روشن شدن پکیج ایفا میکند الکترود جرقه زن نام دارد .
پس با ما همراه باشید تا اطلاعات کامل و مفیدی نسبت به الکترود جرقه زن به دست بیاورید.
الکترود جرقه زن شامل بدنه ای سرامیکی است که دارای هسته ای فلزی میباشد و جهت اتصال قوس الکتریکی از ترانس جرقه زن به سر مشعل از الکترود جرقه زن استفاده میشود .
برق و ولتاژ لازم برای جرقه زنی پکیج توسط ترانس جرقه زن که با یک سیم به برد کنترل متصل میباشد ، تامین میشود .
این ترانس از نوع HV (های ولتاژ ) میباشد و میتواند برق 220V را به 18000V افزایش دهد .
فاصله نوک الکترود جرقه زن تا مشعل دستگاه بایستی 3 میلی متر یا 5 میلی متر باشد ، تا ترانس جرقه زن بتواند با ایجاد قوس الکتریکی بر روی آن مشعل را روشن کند .
در دستگاه هایی که عمل جرقه زنی با یک الکترود انجام میگیرد احتمال انفجاری روشن شدن دستگاه در آن بیشتر است از دستگاههایی که برای عمل جرقه زنی هم از الکترود جرقه زنی و هم از الکترود حسگر استفاده میکنند .
زیرا وقتی برای انجام این کار از دو الکترود حسگر و جرقه زن استفاده میکنیم عمل جرقه زنی بین الکترود و جرقه زن صورت میگیرد و حتی میتوان مکان برخورد جرقه را تغییر داد تا در بهترین حالت انجام شود به همین علت روشن شدن در آن به صورت انفجاری کمتر پیش میآید .
مطالب پیشنهادی دیگر :
الکترود جرقه زن به ندرت دچار خرابی میشود ولی علائم خرابی آن مشخص و بسیار ساده است.
1_هر گونه شکستگی در چینی جرقه زن و یا بدنه آن باعث برق دزدی در الکترود جرقه زن میشود.
2_ گاهی اوقات سیم ارت به بدنه پکیج متصل نمیباشد و این عامل باعث عدم جرقه زنی پکیج میشود.
3_ معیوب بودن ترانس جرقه زن باعث عدم جرقه زنی میشود بدین شکل که یا ترانس جرقه زن که به بدنه پکیج متصل است خراب میشود و یا ، در پکیج هایی که ترانس جرقه زن آنها در برد میباشد ترانس جرقه زن معیوب بوده و بایستی برد تعمیر گردد.
4_ جرم و گرد و غبار در نوک الکترود جرقه زن باعث عدم عملکرد آن میشود که باید توسط سرویسکار باتجربه به کمک فرچه سیمی هسته فلزی الکترود جرقه زن تمیز شود.
5_ فاصله نوک الکترود تا سر مشعل برای انجام عمل جرقه زنی باید 3 میلی متر تا 5 میلی متر باشد ، اگر این اندازه به هر دلیلی تغییر کند عمل جرقه زنی به صورت صحیح انجام نمیگیرد .
6_ در بعضی موارد وایر الکترود جرقه زن (سیم جرقه زن) دچار برق دزدی و یا قطعی میگردد و مانع جرقه زنی الکترود میشود .
همان طور که این مقاله را مطالعه کردید متوجه شدید که خرابی و یا معیوب بودن الکترود جرقه زن ، مانع روشن شدن پکیج و تشکیل شعله میشود .
اگر شما هم فکر میکنید که الکترود جرقه زن پکیج تان معیوب شده است و یا به علت دیگری پکیج شما کارکرد درستی ندارد برای «تعمیر پکیج » خود میتوانید با شرکت پویا سرویس تماس تلفنی برقرار کنید و اگر شرایط تماس تلفنی را ندارید میتوانید فرم درخواست تکنسین را تکمیل نمایید تا در اولین فرصت مشکل پکیج تان توسط کارشناسان حرفه ای و کاربلد شرکت پویا سرویس مرتفع شود .
با سلام محتوای متنتان کامل و مفید بود
سلام ممنون از شما