منوی دسته بندی

ان تی سی چیست و کارکرد آن چگونه است ؟

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی و راهیابی وسایل مدرن به زندگی ما ، استفاده از این نوع وسایل روز به روز در حال گسترش است .
یکی از این وسایل مدرن و پیشرفته پکیج شوفاژ دیواری می‌باشد . این پکیج ها یکی از تجهیزات گرمایشی در تأسیسات ساختمانی می‌باشند که در سالهای اخیر استقبال خوبی از آن صورت گرفته است ، این نوع پکیج ها در ظرفیت های مختلفی ساخته شده اند .

به دلیل اینکه دستگاه پکیج به صورت هوشمند عمل می‌کند ، در قطعات آن از سنسورهای مختلفی استفاده می شود . یکی از این سنسورها که هم در مدار مصرفی و هم در مدار گرمایشی کاربرد دارد ان تی سی نام دارد .

در این مقاله قصد داریم با ان تی سی پکیج شوفاژ دیواری بیشتر آشنا شویم پس با ما همراه باشید

در پکیج شوفاژ دیواری چند نوع مقاومت داریم یکی از این مقاومتها پتانسیومتر نام دارد کارکرد آن ها به این شکل است که با چرخاندن آن ها مقاومتشان کم و زیاد می‌شود مانند پتانسیومتر مصرفی و یا گرمایشی پکیج.

نوع دیگر مقاومت در پکیج شوفاژ دیواری ، ترمسیتورها هستند که خود به دو نوع PTC و NTC تقسیم می‌شوند

پی تی سی مقاومت متغیری است که با افزایش دما ، مقاومتش افزایش و با کاهش دما ، مقاومتش کاهش می‌یابد .

ان تی سی مقاومت متغیری است که با افزایش دما ، مقاومتش کاهش و با کاهش دما ، مقاومتش افزایش می‌یابد .

در پکیج شوفاژ دیواری برای اندازه گیری دما بیشتر از ان تی سی استفاده می‌شود .

در حقیقت جهت خواندن دمای لحظه ای آب در مدار مصرفی و گرمایشی پکیج و ارسال آن به برد کنترل از ان تی سی استفاده می کنند .
ان تی سی ها در پکیج به دو نوع کلمپی (جداری ) و مستغرق ( غرق شده در آب ) تقسیم می‌شوند .
ان تی سی مستغرق چون با آب موجود در پکیج مستقیما در تماس است تشخیص دما در آن از نوع کلمپی با دقت بیشتری صورت می‌گیرد .

کارکرد ان تی سی به این صورت است که وقتی دستگاه پکیج در حالت مصرفی و یا گرمایشی روشن است با خواندن دمای آب به صورت لحظه ای دمای پکیج را اندازه گیری کرده و به محض اینکه دمای پکیج به دمای درخواست شده برسد ، با پیامی به برد کنترل ، فرمان خاموش کردن دستگاه را می‌دهد .

مطالب پیشنهادی :

تعمیر پکیج

برای تست ان تی سی دو راه وجود دارد یکی اینکه ان تی سی را از پکیج باز کرده و سپس با تست آن با اهم متر از سلامت و یا خرابی ان تی سی مطمئن شویم روش تست ان تی سی با اهم متر به این صورت است که در دمای °25 ان تی سی باید مقاومتش ، 10 کیلو اهم باشد.

و راهکار دیگر این است که اگر دمای محیط مشخص نیست می‌توانیم یک ان تی سی نو را برداریم و مقاومت آن را اندازه گیری کنیم سپس مقاومت ان تی سی باز شده از پکیج را هم اندازه گیری کنیم و با مقایسه آنها از سلامت ان تی سی پکیج فوق ، اطمینان حاصل کنیم .

ان تی سی چیست و کارکرد آن چگونه است ؟

علائم خرابی ان تی سی

روشن نشدن پکیج

 

اگر ان تی سی خراب باشد نمی تواند دمای آب گرم مصرفی و یا دمای مدار گرمایشی را به درستی تشخیص دهد . در این صورت پکیج هیچ عکس العملی از خود نشان نداده و هنگامی که با ریست مجدد آن را روشن می‌کنیم باز هم روشن نمی‌شود .
روشن نشدن پکیج یکی از مهمترین دلایل خراب شدن ان تی سی می‌باشد.

سرد و گرم شدن آب مصرفی پکیج

 

یکی دیگر از خرابی های ان تی سی سرد و گرم شدن آب مصرفی می‌باشد . به طوری که وقتی آب مصرفی را روی یک دما تنظیم می‌کنیم دمایی که پکیج به ما تحویل می‌دهد بسیار پایین تر از دمای درخواستی ما می‌باشد .
در این گونه موارد مقاومتی که ان تی سی به برد می‌دهد اشتباه است و به همین دلیل خروجی آب مصرفی دارای دمای ثابتی نیست .

گرم نشدن رادیاتورها

 

زمانی که ان تی سی خراب باشد نمی‌تواند به خوبی دمای آب مدار گرمایشی را تشخیص دهد و به برد کنترل پیام اشتباه می‌دهد و برد کنترل به دلیل پیام اشتباه از طرف ان تی سی ، شعله پکیج را قبل از آن که به دمای درخواستی برسد خاموش می‌کند و بدین ترتیب رادیاتورها به دمای خواسته شده نمی‌رسند .

قطع شدن و یا اتصال کوتاه ان تی سی

 

یکی دیگر از خرابی های ان تی سی پکیج شوفاژ دیواری قطع شدن سیم های آن و یا اتصال کوتاه می‌باشد .
نوسان برق می‌تواند یکی از علت های اتصال کوتاه ان تی سی باشد .

پیش تر علائم خرابی ان تی سی پکیج شوفاژ دیواری را شرح دادیم اگر از خرابی ان تی سی پکیج خود اطمینان دارید و یا اینکه پکیج شما با مشکل دیگری مواجه می‌باشد ، می‌توانید برای « تعمیر پکیج » خود با کارشناسان ما تماس گرفته و یا فرم درخواست تکنسین را تکمیل نمایید تا در اسرع وقت کارشناسان شرکت نسبت به رفع مشکل پکیج تان اقدامات لازم را انجام دهند .

varaweb وب‌سایت

‫2 نظر

  • المیرا گفت:

    سلام آب گرم منزل ما خوب گرم نمیشه بنظرتون مشکل از ان تی سی هستش ؟

    • poyagroup@ گفت:

      سلام بله ممکنه از خرابی ان تی سی باشه ولی به طور کلی گرم نشدن آب مصرفی دلایل زیادی داره . رسوب گرفتن مبدل پکیج ، ضعیف شدن و خرابی فلوسوییچ ، خرابی بای پس ، تنظیم نبودن شعله و … چند تا از مواردیه که باید بررسی بشه

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تماس فوری با تکنسین