پکیج شوفاژ دیواری از چندین قطعه الکترونیکی تشکیل شده است . یکی از قطعاتی که در خروج محصولات احتراق نقش مهمی دارد پرشردود است ، این قطعه با نظارت بر عملکرد فن دستگاه که مسئولیت خروج محصولات احتراق را دارد ، میباشد.
پرشر دود یک قطعه الکترومکانیکی در پکیج میباشد که در پکیج های فن دار وجود دارد در واقع کلیدی از نوع NO(در حالت عادی باز) میباشد و جهت کنترل مسیر دودکش استفاده می شود .
قسمت الکترونیکی پرشر دود با برقی که از طریق بر کنترل به آن هدایت میشود عمل میکند.
نام دیگر پرشردود ، کلید ایمنی دودکش میباشد ، پرشردود از یک میکروسوییچ و دیافراگم تشکیل شده است.
این قطعه دو سوراخ خروجی و ورودی هوا یا به عبارت دیگر مکش و دهش هوا دارد . مکش و دهش پرشردود به وسیله شلنگ به ونتوری فن متصل میشود .
زمانی که فن دستگاه شروع به فعالیت میکند هوای خارج شده از طریق ونتوری فن ، پرشردود را تحریک میکند .
در این لحظه دیافراگم پرشردود فعال شده و به برد کنترل گزارش باز بودن مسیر دود را میدهد ، سپس برد کنترل فرمان روشن شدن دستگاه را صادر میکند.
بر اساس استاندارد اروپا ، لوازم گازسوز به سه نوع A ، B ، C تقسیم بندی می شوند
نوع A : لوازمی میباشند که هوای لازم جهت احتراق را از محیط نصب دریافت میکنند و محصولات احتراق را به محیط نصب تخلیه میکنند مانند اجاق گاز
از اجاق گاز نباید برای گرمایش محیط استفاده کرد و فقط باید برای مدت کوتاهی برای پخت و پز و کارهای از این قبیل استفاده نمود .
نوع B : لوازم گازسوزی هستند که هوای لازم جهت احتراق را از محیط نصب دریافت میکنند و محصولات احتراق را به محیط خارج نصب تخلیه میکنند مانند پکیج شوفاژ دیواری بدون فن .
در این نوع پکیج ها برای کنترل راه دودکش از ترموستات دود استفاده میشود
نوع C : لوازم گازسوزی که هوای لازم جهت احتراق را از محیط خارج نصب دریافت میکنند و محصولات احتراق را به محیط خارج نصب تخلیه میکنند مانند پکیج شوفاژ دیواری فن دار (یا همان محفظه احتراق بسته)
برای کنترل راه دودکش در این پکیج ها از پرشردود و فن به طور همزمان استفاده می شود در واقع کنترل راه دودکش در زمان روشن بودن دستگاه بر عهده پرشردود میباشد .
مطالب پیشنهادی دیگر :
به بیان دیگر جهت کنترل راه دودکش در دستگاه های فن دار ابتدا برد کنترل باز بودن مدار پرشردود را کنترل کرده سپس برق 220V فن را روشن میکند .
بعد از روشن شدن فن ، منتظر بسته شدن مدار پرشردود میشود و در صورت بسته شدن مدار آن ، برد کنترل فرمان روشن شدن مشعل دستگاه را صادر میکند .
معمولا این قطعه در بالاترین جای پکیج (بالای محفظه احتراق) قرار دارد ، و به دلیل ارتباط مستقیم با فن ، نزدیک این قطعه میباشد.
هر پکیج نسبت به ظرفیت حرارتی آن دارای قطعاتی متناسب با آن ظرفیت حرارتی میباشد ، پرشردود نیز از این قاعده مستثنی نیست.
هر پکیج نسبت به ظرفیت حرارتی آن دارای قطعاتی متناسب با آن ظرفیت حرارتی میباشد ، پرشردود نیز از این قاعده مستثنی نیست .
هر پرشردود دارای یک میزان پاسکال مشخص میباشد که با دیگر پکیج ها متفاوت میباشد .
در حقیقت پکیج های مختلف دارای پرشر دود با پاسکال های مختلف میباشند .
خرابی پرشردود در پکیج ایران رادیاتور مدل آنالوگ معمولاً با ارور 80_60_40 ظاهر میشود .
در پکیج بوتان مدل کالدا ونزیا و اپتیما نیز با چراغ قرمز ثابت مشخص میشود .
در ابتدا شلنگ وصل شده به ونتوری فن را جدا کرده و شلنگ را در حالت مکش به پرشر دود متصل میکنیم ، پاراب های اهم متر را به دو سر پرشردود متصل کرده و اهم متر را در حالت بیزر قرار میدهیم سپس با دهانمان در شلنگ فوت میکنیم در این حالت اگر پرشردود سالم باشد باید صدای بوق از اهم متر شنیده شود و اگر هیچ صدایی از اهم متر شنیده نشود پرشردود معیوب بوده و باید تعویض گردد.
بعضی از زمان ها هنگام روشن کردن پکیج ، دستگاه هیچ عکسالعملی از خود نشان نمیدهد و فن دستگاه خاموش میباشد در این حالت باید پرشردود را از لحاظ سالم بودن تست کنیم .
از خرابی های دیگر پرشردود این است که با توجه به اینکه فن دستگاه روشن است ولی مشعل دستگاه روشن نمیشود که یکی از علت های این مشکل میتواند خرابی پرشردود باشد.
پیش تر با خرابی و ارور پرشر دود در پکیج ایران رادیاتور مدل آنالوگ و همچنین پکیج کالدا ونزیا و اپتیما صحبت کردیم اگر شما هم همین ارور و خطا را در پکیج خود مشاهده کردید برای «تعمیر پکیج» خود میتوانید با شماره تلفن های شرکت پویا سرویس تماس بگیرید و یا فرم درخواست تکنسین را تکمیل نمایید.
عالییییییی
خیلی عالیی