در این مقاله با پویا سرویس همراه باشید تا اطلاعاتی راجب کندانسور کسب کنیم.
کندانسور یا چگالنده قطعه ای است که در آن یک سیال با انتقال حرارت در کنار سیال دیگر مانند آب یا هوا و گرماگیری از آن، تغییر فاز داده و از حالت بخار به حالت مایع تبدیل می شود. در واقع سیال مذکور کندانس شده و به مایع تبدیل می شود.
در سیستم های تهویه مطبوع که اکثرا از سیکل تبرید تراکمی استفاده می کنند، ۴ جز اصلی وجود دارد. کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و شیرانبساط
کندانسور در این سیکل نقش گرفتن گرما از مبرد، تبدیل حالت آن از گاز به مایع و سپس انتقال به شیرانبساط را برعهده دارد.
وظیفه اصلی یک کندانسور در یک سیکل تبرید خنک کردن مبرد می باشد. مبرد پس از آن که در کمپرسور بسیار فشرده شد و به حالت گاز داغ پرفشار درآمد وارد کندانسور می شود. کندانسور این گاز را از طریق آب یا هوا خنک کرده و سعی دارد در همان فشار با گرفتن گرمای نهان مبرد، فاز آن را از حالت گاز به مایع تغییر بدهد
کندانسورها از نظر عملکرد و قرارگیری در دستگاه های مختلف، می توانند بسیار متفاوت باشند، اما برای این قطعات می توان ۳ دسته کلی در نظر گرفت:
۱-کندانسورهای هوایی یا هواخنک
۲-کندانسورهای آبی یا آب خنک
۳-کندانسورهای تبخیری
این کندانسور ها توسط هوا مبرد را از فاز گاز به مایع تبدیل میکنند. در واقع کندانسورهای هوایی در محیط بیرون قرار گرفته و از هوای محیط برای خنکسازی مبرد استفاده میکنند.
این کندانسورها معمولا از یک کویل که دارای لولههای مسی که بر روی آنها فینهای آلومینیومی قرار دارد تشکیل شدهاند. همچنین برای گردش هوا روی این کویل، یک یا چند فن دمنده وجود دارد. البته کویل کندانسورهای هوایی می توانند تماما آلومینیومی مانند کندانسور مایکروچنل نیز باشد. مبرد ابتدا وارد تیوب های کندانسور می شود و پس از قرار گرفتن در لوله های پرپیچ و خم در مجاورت هوا قرار می گیرد. فین های آلومینیومی به انتقال حرارت بهتر مبرد و هوا کمک می کنند.
در این نوع از کندانسور مبرد توسط آب خنک می گردد.
در این حالت مبرد داغ توسط لوله هایی در مجاورت آب قرار می گیرد. ظرفیت گرماگیری آب نسبت به هوا بسیار بالاتر است در نتیجه دستگاه های با کندانسور آبی راندمان بالاتری از دستگاه های با کندانسور هوایی دارند.
یک نوع بسیار رایج از کندانسورهای آبی که در چیلرها استفاده می شود، مدل پوسته و لوله میباشد. این قطعه دارای مجموعه ای از لوله های با قطر کم می باشد که درون یک پوسته قرار دارند. ساده ترین نوع این کندانسور، نوع دو لوله است که درواقع یک پوسته فقط یک لوله را دربرمیگیرد.
در این مدل از کندانسور ها از آب و هوا برای خنک سازی مبرد استفاده میشود آب از بالا بر روی لولههای حاوی مبرد پاشیده شده و هوا نیز از پایین به سمت بالا از روی لولههای کندانسور عبور میکند. آب اسپری شده بر روی لوله های حاوی مبرد، ممکن است تبخیر شده و نیاز است منبعی که این آب از آنجا پمپ شده و به صورت اسپری روی لوله ها استفاده می شود، دوباره جایگزین گردد.
کندانسورها یکی از اجزای اصلی سیکل تبرید هستند که بدون آن ها عملا دستگاه ها قادر به خنک سازی نیستند. انتخاب نوع درست در یک دستگاه با توجه به شرایط محیطی و هزینه و راندمان بحثی بسیار مهم است. کندانسورهای آبی راندمان بالاتری دارند اما در مناطق شرجی کارایی ندارند. کندانسورهای هوایی نیاز به مراقبت و مواظبت بیشتر دارند و باید گرد و غبار آن ها شسته و در حمل و نقل آن ها جهت جلوگیری از آسیب به این دستگاه ها بیشتر دقت کرد. از معروف ترین برندهای تولید کندانسور در دنیا، می توان برند Thermokey و Thermokar نام برد. البته ساخت کندانسور کار بسیار پیچیدهای نیست و در ایران نیز کندانسورها اکثرا توسط شرکتهای سازنده تهویهمطبوع تولید میشوند، نهایتا باید بدانیم کندانسورها ویژگیهای مخصوصی دارند و نمیتوان از هر کندانسوری در هر دستگاهی و مکانی استفاده کرد.
سلام من از شرکت پویا سرویس درخواست جابجایی کولر گازی رو داشتم بسیار کارشون عالی بود و کار بندرو با بهترین کیفیت انجام دادن ممنون از شرکت پویا سرویس